13 Ocak 2015

İstanbul Akvaryum Gezisi...

 
        Aralık ayının son günlerinde Luna Organizasyon tarafından "İstanbul Akvaryum" gezisine davetliydim... Hafta içi olması sebebiyle ben Aslı ile gittim ama en kısa zamanda Aysu ile de bir gezi planlıyorum... "Bademle Buduk" Elif ve tatlı kızı Bade de bizimleydi ve kızların çok eğelendiğini söyleyebilirim... Aslı önce biraz çekingen, ürkek davransa da sonrasında çok rahatladı...
 


 
        Ayrıntılara geçmeden belirteyim 23 Ocak tarihine kadar aşağıdaki indirim kuponunun çıktısı ile gişeye gelenlerin %20 indirimli giriş hakları var....
 
 
        Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, İstanbul’un en yeni cazibe merkezi... 22 bin metrekare büyüklüğe, 6.800 metreküp su kapasitesine, 1.2 kilometrelik gezi parkuruna ve 1.000 metrekarelik büyüklüğüyle rakipleri içerisindeki en büyük Yağmur Ormanı alanına sahip İstanbul Akvaryum, konsepti ve birbirinden farklı 16 tematik alanı ile eşsiz bir deneyim vaat ediyor.
 
        Ziyaretçiler coğrafi bir rotayı yani Karadeniz, Boğaziçi, Marmara, Çanakkale, Ege, Süveyş Kanalı, Antartika, Kızıl Deniz, Akdeniz, Cebelitarık, Doğu Atlantik, Orta Atlantik, Batı Atlantik, Panama Kanalı, Pasifik Okyanusu, Naitilius Denizaltı ve  Yağmur Ormanları ile bir rota takip ediyor...
 
        İstanbul Akvaryum’daki alanların temalandırmasında o alanın kültürel, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif  oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. İrili ufaklı 64 adet tankı ve içindeki binlerce çeşit canlıyı görme fırsatı sunuyor.
         İstanbul Akvaryum; hacmi, içerisinde barındırdığı 1.500’den fazla canlı çeşidi ve gezi güzergahındaki aktiviteleriyle dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğine sahip...
         İstanbul Akvaryum içerisinde yer alan canlılar, su kalitesi parametrelerinin, habitatın, türlerin birbirine uyumlarının ve özel beslenme şekillerinin göz önünde bulundurulduğu doğal habitatlarına oldukça benzer bir ortamda tutuluyor.

 

        Gezimiz sırasında çocukların acıkmasıyla kendimizi kafede buluyoruz... İçerisinde yemek ve kahve molası verebileceğiniz birkaç alternatif olması da çok güzel..
 


 
 

       İstanbul Akvaryum canlıları ile ilgili bunları biliyor muydunuz?


• İstanbul Akvaryum’da Amazon Yağmur Ormanı alanında yaşayan kırmızı karınlı piranalar, en çok ilgi gören canlılar arasında. Sürüler halinde dolaşır ve avlanırlar. Sudaki bir damla kan kokusunu 2 kilometre uzaktan algılayabilirler.

• Akvaryumun en büyük tankı olan Ana tank içerisinde yaşamını sürdüren Limon Köpekbalığı akvaryumun en büyük canlısı... Ortalama ömrü 25 yıl olan Limon Köpekbalıkları bu süre boyunca ne dinlenir ne de uyurlar. Çünkü bu canlılar yüzdükçe solungaçları sudaki oksijeni vücutlarına geçirebilir, durdukları zaman solungaçları bu işlevi yerine getiremez ve okjisensiz kalıp hayatlarını kaybederler.

• İstanbul Akvaryum’da Karadeniz Alanı’nda görebileceğiniz Rus mersinleri dinazorlar zamanından günümüze gelen nadir balık türlerindendir, siyah havyarı ile ünlüdür. Rus Mersinleri’nin iskeletleri kemik ve kıkırdaktan oluşur, kemiksi pulları vardır.

• İstanbul Akvaryum’da zehirli deniz canlıları olan anemonların(et yiyen deniz bitkisi) içinde yaşayabilen nadir balıklardan biri olan palyaço balıklarını da görebilirsiniz. Herhangi bir balık dokunduğunda salgıladığı toksik madde ile zehirleyip içine çeken anemonların salgıladığı zehir dünyada bir tek palyaço balıklarının derisinden geçemez. Palyaço balıkları küçük gruplar halinde yaşar ve popülasyondaki dişi birey ölürse erkeklerden biri dişiye dönüşebilir.

• İstanbul Akvaryum’da görebileceğiniz Orfozlar genellikle cinsiyet değiştirirler, hayatlarının belirli dönemlerinde erkek ya da dişi olabilirler.
 
           İstanbul Akvaryum’da Sizi Neler Bekliyor?
           *İstanbul'da Amazon yağmur ormanı
           *5D sinema
           *Kasırga simülatörü
           *Aynalı labirent
           *Köbekbalıklarıyla dalış...

1 yorum:

  1. Bir kaç sene evvel gezmiştim.Sanırım akvaryum daha da büyümüş.Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...