13 Mayıs 2014

Abla-Abilerin Kardeşlerine Örnek Olması ya da Olmaması....

 

Aslında daha önce Aslı'nın tuvalet alışkanlığından bahsetmiş ve abla faktöründen dolayı ne kadar çabuk bezden vazgeçtiğini yazmıştım... Evet biz nasıl olsa daha konuşmuyor, kış bitsin yaz gelsin diye ertelediğimiz tuvalet alışkanlığını, meğer çocuk hazırmış da haberimiz yokmuş durumuna geldi... Hatta hani gece de bezden kesin yazar ya uzmanlarımız, ben Aysu'da o cesareti gösterememiş 3 yaşına kadar geceleri bezlemiştim... Aslı'da da aynısını yapmaya niyetliydim ki; Aslı 2. haftadan sonra ne yazık ki bez taktırmaz olmuştu...  Çişinin geldiğini ağlayarak belli ediyor... Gece ağladı mı ben de tuvaletini yaptırdım mı bir daha mışıl mışıl uyumaya devam ediyor....
Eveeet burada Aysu'nun rolü çok büyük bir kez daha belirtmek istedim...
 
 
İkincisi olayda ise tam tersi bir durum söz konusu :)))
 
Aysu biraz dağınıktır... Kıyafetlerini çıkarttığı gibi bırakır, topla dersem bin bir laf ederek toplamaya çalışır... Eve gelince ayakkabısını kendisi çıkartmaz, montunu çıkartmaz bizden bekler... Hadi çıkarttı desek olduğu yerde bırakır.... Oysa Aslı illa kendisi çıkartacak ayakkabıyı, bir de kendi giymeye çalışması var :) Montunu mu çıkarttı kendi boy seviyesinde askı var illa oraya asacak... Kıyafetlerini çıkartınca hemen kirli sepetine atacak... Liste böyle gider de gider... İyi bari diyorum burada ablasını model almıyor :))
 
 
Bir hafta kadar yazlıkta kaldılar anane-dede ile... Merdivenleri inip çıkmış günde 20-30 kere Eğlenceli geldi herhalde... Hiç elini tutturmamış... Bir de ön ve arka bahçesi var yazlığın... Aslı önden arkaya geçecekse; önde terliğini çıkartıyormuş eline alıp arka bahçeye geçip arkada tekrar terliğini giyiyormuş.... Annem bunu söylediğinde "Maşallah" dedim... farkında bazı şeylerin... Evet temizlik konusunda biraz titiz... Babasına çekmiş :)))
 
İşte birinde örnek olup tuvaleti meselesini çabuk hallettik, diğerinde örnek olmayıp yine benim yararıma gelişen derli toplu durumu söz konusu :)))
 
Yani neymiş her çocuk başlı başına bir birey... Onu başkasıyla karşılaştırmak (hatta abi ablasıyla bile) yanlış.. Gerçi ben biraz yapıyorum... Hani Aysu erken konuştu da Aslı konuşamıyor durumları :(  Ama yok yok bir daha ben karşılaştırmıycam siz de karşılaştırmayın çocukları.....
 

2 yorum:

  1. yok canım hiç karşılaştırır mıyız :D
    maşallah güzelliklere ;)

    YanıtlaSil
  2. Her birey gerçekten çok farklı ve bu farklılarını görerek onları yönlendirmek ise paha biçilemez. Bence Aysu ve Aslı bu sebeple çok şanslı çocuklar :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...