29 Haziran 2012

Aslı 6 aylık ...



Aslı 6 aylık oldu üzerinden 1 hafta geçecek bile... BG'den pazar dönüp apar topar hafta başı sağlık ocağındaki 6 ay aşılarımızı olmaya gittik. Çok canını acıttılar minnoşumun :( Dün de çocuk doktorumuza kontrole gittik... Kilomuz 6450 gr, boyumuz da 65 cm olmuş... Ek gıdaları tattırmaya geçen ay başlamıştık, bu ay ise günde iki öğün şeklinde vermeye devam edeceğiz. Bir de sabahları kahvaltı tattırmaya başlayacağız... Biz ek gıdaya nasıl başladık peki?  her bir gıdayı 3 gün arka arkaya her gün arttırarak... 3 kaşık, 6 kaşık, 9 kaşık şeklinde...Önce meyveler (elma-armut-muz) , sonra havuç, sebze çorbası, muhallebi, yoğurt... ama en çok muzu sevdi... Bu ay ise öğlen 1 çay bardağı kadar sebze çorbası, ikindide ise 1 çay bardağı kadar yoğurt veya meyve... Bakalım bu ay kilo artışımız nasıl olacak :)))



Aslı neler yapıyora gelince :)))  Artık rahatlıkla dönebiliyor... Yatağında yan yatmak istediği için de boyle ayaklar dışarı taşıyor yani yatağa sığmıyor :)) 


Abla ile çok iyi anlaşıyor. hep ablası onu oynatsın birşeyler anlatsın istiyor... ama bazen bir kalemliği bile paylaşamıyorlar... 

Peki ben neden uzun zamandır yazmıyorum??? BG'den dönünce işler birikmiş, ay sonuna yetiştirmem gereken reçeteler beni bekliyordu... Bir yandan reçeteler, bir yandan doktor kontrollerimiz... ve ancak bugün yazabiliyorum.... ve belki de haftaya yazlık sezonumuzu açıcaz hemen toparlayayım ben işlerimi :)))


BG'de ise çok güzel vakit geçirdik, kızlarımın vatandaşlık işlerini hallettik, pasaportlarımızı aldık...  (Bunlar da düğün-gezi ayrı bir postta anlatılacaktır..) 





2 yorum:

  1. ooo kocaman olmuş hanımefendi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Baharcım çok hızlı büyüyorlar... ne ara 6 ay olduk walla...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...