3 Aralık 2011

hamilelik nasıl gidiyor...

Bugün itibariyle 33. haftamıza başlamış oluyoruz... Günümüz yaklaşitıkça heyecan da artıyor... Yine normal doğum istediğim için ve nezaman sancıların geleceği belli olmadığı için stres yapıyorum.. Oysa ki ilkinde sancı nasıldır bilmeden doğuma gitmek iyimiş diyorum.. İlk doğumumda eczaneden gittim. Sancılarımı eczanede çektim desem yalan olmaz. Öğlen doktor kontrolümüz vardı ve hafiften sancı mıdır bilinmez bişeyler hissediyordum ama doktorum 3 gün sonra yine gel deyip bizi eve göndermişti. E ben de madem daha yok işe gideyim çalışayım dedim :) Ama daha geri dönüş yolunda sancılar artmaya başladı... Öğleden sonra 3-4e kadar eczanede sancı çektim... Doktorumuz da dayanamayıp hadi gelin bakalım nedir ne değildir diye bizi hastaneye çağırdı... Akşam 5te hastanedeydik ama hafta sonu olduğu için doktorumuz erken ayrılmıştı hastaneden.. Hemşireler beni muayene etmesiyle doktoru apar topar çağırması bir oldu... 6:10da doktorum doğumhaneye girip 6:20de Aysu'm dünyaya geldi... Kolay mıydı zor muydu ben bile anlayamadım... ama doğum öncesinde ben istemiyorum bana ne lazım çocuk diye ağlayan zırlayan ben doğumdan çıkınca hemen bir tane daha doğurabilirim diye soylenmeye başladım :))) E oyle de oldu aradan 2 sene geçti ve ben yine hamileyim :) İki kardeş arasında 2.5 yaş olcak bana göre ideal ama sizler ne düşünürsünüz bilemem :))) Tek çocuk olarak büyümüş biri için kardeşin şart olduğunu düşünüyorum :))
Aysu da ayrı havalarda son 1-2 haftadır kardeşi bana ver diye tutturuyo.. Babasının kendisini döndürdüğü gibi o da kardeşini döndürcekmiş... Biraz büyüsün ona elbiseler alıcam diyor... Geçen akşam H&M'deydik bunu aldım şunu aldım diye toplamış badyleri elime tutuşturuyor... kardeşine alışveriş yapıyor şimdiden... Ama kıskançlığımız da tuttu mu aman yanınan yaklaşmayın :)) o bebek, ben giysilerimi vermiycem, istemiyorum diye isyanlarda...Eh doğunca alışacaktır tabiii..

Bir de bebek kurabiyeleri, şekerleri  hazırlama telaşı var... Bir gün Eminönü'ne gidip alışveriş yapmamız gerekiyor ama Aysuyla biraz zor gibi... Şimdi biraz da rahatsız soğuklarda çıkartmak istemiyorum... Ama önümüzdeki hafta artık yavaştan başlasak iyi olur diye de düşünüyorum... Neyse ki kız diyorum. Aysu'nun sepetini kapı süsünü tekrar kullanabilcem... Kapı süsümüzü halamız hazırlamıştı çok gösterişli...  Sepetini de dedesi hazırlamıştı :) Şimdi yeni bir hastane anı defteri hazırlıycaz ki bunlar işin kolay ve eğlenceli kısmı :)))

Peki bu aralar ben nasılım... İşte 5-10 gün öcesinden çektiğim bir fotoğraf... fotograf penceremden Ceyda'dan özenip de çektiğim bir foto :))


Bir de ben neler kullanıyorum bu hamilelik sürecinde... İlklerde biraz daha özeniliyomuş onu anladım... Bunda biraz daha rahatım diyebilirim :)) Aysu'da 2-3 tüp çatlak kremi kullanırken şimdi hala ilk tüpüğmü bitirmekle uğraşıyorum.. Baktım ki çatlak olmuyo annemde de olmamış heralde genetik dedim sadece sabahları hatta bazen iki günde bir sürüyorum :)) Tabi bu aslında benim unutkanlığımdan da kaynaklanıyor :) Çatlak kremi olarak Pregnacare kullanıyorum ve çok memnunum.. Kesinlikle tavsiye ederim :)) Bir de kalsiyum magnezyum ve demir ilaçlarım var... Bunları ihmal etmememeye çalışıyorum :))) Aysu'da olduğu gibi yine haftada bir (Aysu'da haftada ikiydi) balık yemeği ihmal etmiyorum :)


Bir de hastane çıkışında kullanacağım pijama takımım ve terliklerim ilk alışverişim diyebilirim :))




İşte şimdilik ben böyle devam ediyorum... Hazırlıklarım başladıkça onları da yazmak istiyorum... Herkese iyi hafta sonları :)))

4 yorum:

  1. canım dogumuna az kalmıs heyecanlanman gayet doğal bu arada ben de tek çocugum kardesım falan yok aynı kaderı paylasıyoruz anlayacagın bu nedenle kızıma mutlaka tabi Allahın izniyle bir kardeş daha istıyorum hastane cıkısı takımın da guzelmiş canım gayet şık pembiş:)umarım sağlıklı bır şekılde bebegıne kavusursun,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. cnm valla çok tatlılar çok güzel bir heyecan cnm tebrik ederim şimdiden

    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Bir avazda lafini ogrenmistim hamileligim suresinde.. !! Sana da Bir avazda demek istiyorum lakin ne kadar onemli bir lafmis dogum kapiya dayaninca insan daha iyi anliyor :)

    Saglikla kucakla insallah bebegini..

    Bu arada seni son postumda bir zincir post konusunda mimledim.. Bloguma goz atarsin ;)

    lokturk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Zeymuran; evet 2. Bence şart :) iyi dileklerin icin teşekkürler.
    Sonsuz dekorasyon ; cok Tesekkur ederim.
    Lulu; evet o laf nekadar önemli ben de anladım ilk doğumumda. Cok Tesekkur ederim. Mime de en kısa zamanda cevap veriyorum hazirliycam bir post :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...