14 Mart 2018

Doğaya Kaçış; Ayşe Deliismail Çiftliği

Bir önceki postumda Erzurum Palandöken’den bahsetmiştim. Gece 23:00’da geldiğim İstanbul’a, ertesi gün de Milas’a uçacaktım. Yorgunluk nedir bilmeden açtım bavulu, sonra tekrar kapattım. Tarçın Events davetiyle Milas Kayadere Mahallesi’nde denizden 300 metre yükseklikteki 175 dönüm arazi üzerinde yer alan Ayşe Deliismail Çiftliği’ne gittik ve bol oksijen ile dinlendik, doğal ürünler ile midemiz de bayram etti…


Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de doğal yaşama ve doğal gıdalara talep arttıkça birbirinden çekici seçenekler daha sık gündeme geliyor. Muğla’nın güzel ilçesi Milas’ta bulunan Ayşe Deliismail Çiftliği ise çiftliğin özel üretimi olan %100 doğal besinlerin yanı sıra lezzet serüvenleri yaratmaya açık mutfağı, gerçek dinginliği hissettiren eşsiz atmosferi, huzurlu konaklama mekânları ile unutulmaz bir yaşam deneyimi vaat ediyor.  

%100 doğal tarım uygulamalarından ödün verilmeyen Ayşe Deliismail Çiftliği’nde tam 700 zeytin ağacı bulunuyor. Ege Bölgesi’nin paha biçilmez değeri olan Memecik cinsi zeytin ağaçlarının zeytinlerinden modern yöntemlerle ve el değmeden soğuk sıkma zeytinyağı üretiliyor. İster salatalara kullanın, isterseniz cildinize sürün. Muhteşem…



Ege’ye özgü turp otu, çintar mantarı, kuzukulağı, yabani kuşkonmaz, yabani semizotu gibi yenilebilir otların sere serpe boy attığı Ayşe Deliismail Çiftliği’nin 2,5 dönümlük bostanında ise mevsimlik sebzeler yine doğal tarım yöntemleriyle yetiştiriliyor. Çiftliğin şirin restoranındaki her yiyecek ve yemek, bu bitki zenginliğinin ürünleriyle lezzetlerine lezzet katılarak hazırlanıyor.



Yüzden fazla hayvanın bulunduğu Ayşe Deliismail Çiftliği’nde koyun, keçi ve ineklerin sütlerinden peynir ve yoğurt çeşitleri, tavuk, ördek ve kazlardan da yumurtalar %100 doğal ve katkısız olarak elde ediliyor.
Durmay Ailesi’nin çiftlik tutkusu kadar yoğun olan süt ürünleri merakı, yine çiftliğin ismini taşıyan özel ürünler olarak masalardaki yerini alıyor. Tereyağı ve beyaz, lor, dil, örgü, taze kaşar, otlu peynir olarak ortaya konan bu ürünlerin yanı sıra toprağa gömülerek birkaç yıl bekletilerek yapılan küp peyniri Ayşe Deliismail Çiftliği’nin özel peynirleri imzasını taşıyor.

VE ATLAR!
Ayşe Deliismail Çiftliği tesislerinin yöneticisi Serin Durmay’ın çocukluğundan beri vazgeçilmez tutkusu olan binicilik, Milas’taki çiftliğin fark yaratan bir unsuru olarak konukları büyülüyor. Son derece profesyonel olarak düzenlenen ve profesyonel biniciler eşliğinde at binme derslerinin de verilmeye başlandığı manejde halihazırda iki at, iki Pony ve bir de Midilli yaşaması sağlanıyor. Ben de ilk ata binme deneyimimi yaşamış oldum. Çok bulunuyor. Böylece yalnızca büyüklerin değil çocukların da bu harika deneyimi farklı bir his diyebilirim.




Ayşe Deliismail Çiftliği Hakkında
2011 yılında Deniz-Zeynep Durmay çifti tarafından temelleri atılan Ayşe Deliismail Çiftliği, Deniz Durmay’ın büyükannesinin adını taşıyor. Rizeli büyükannesi Ayşe Deliismail’in tek bir keçiden elde ettiği ürünlerle geçindirdiği ailesinin hatıralarını yaşatmaya karar veren eski sanayici Deniz Durmay, eşi Zeynep Durmay ile birlikte Ayşe Deliismail’in anısına çiftlik serüvenine ilk adımı attı. Bugün Ege’nin en bakımlı ve doğal yaşama sahip çıkılan en keyifli çiftliklerinden biri olan, İstanbul Acarkent’teki restoranla birlikte lezzet ve doğal yaşam merkezleri haline gelen Ayşe Deliismail Çiftliği’nin yönetimini ise Durmay çiftinin kızı Serin Durmay Preleviç üstlenmiş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...