1 Haziran 2015

Olimpik Anne Gergena Branzova ile Röportajımız...

Geçtiğimiz aylarda başlayan güzel bir sorumluluk projesi "OLİMPİK ANNELER" kapsamında ben de #olimpikanneyim diyen Gergena Branzova ile bir röportaj gerçekleştirdim... İşte sorularım ve Gergena Hanımın cevapları...
 


1. Spora kaç yaşında başladınız?
Spora 7 yaşında başladım. Hayatım boyunca basketbol oynadım diyebilirim.
 
2. Spora başlamanızda neler etken oldu, nasıl başladınız?
Annem ve babam bana yüzmeyi tavsiye ettiler ve basketbola başlayana kadar devam ettim. Sporsuz bir hayat düşünemiyorum diyebilirim. Ben de çocuklarıma da bu anlamda örnek oluyorum.
 
3. Spor hayatınızda zorluklarla karşılaştınız mı? Ne gibi?
Spor hayatımda zorluk çekmedim. Özgüven sahibi olunca her şey başarılabilir.
 
4. Beslenmenize önem veriyor musunuz? Beslenme tarzınız nasıl?
Beslenme konuda çok dikkatli davranıyorum. Dengeli beslenme, zamanda yemek yemeği, yeterli sıva almayı özen gösteriyorum. Beslenme ve sporu birbirinden ayırmamak gerekiyor. Çocuklarımın da beslenmelerine önem veriyorum. Ailelerin çocukları spora yönlendirmesi sağlıklı bir nesil yetişmesi açısından atılabilecek en önemli adımların başında geliyor. Bu nedenle Olimpik Annelere oldukça büyük bir görev düşüyor. Anneler #olimpikanneyim etiketi ile sosyal medya hesaplarında çocuklarının spor yaparken fotoğraflarını paylaşıp başka annelerin de olimpik harekete katılmalarına ilham verebilirler.
 
5. Mutfak ile aranız nasıl? J
Mutfak ile aramız süper :) Mutfak benim laboratuarım diyebilirim. Yemek yemeyi ve hazırlamayı çok seviyorum.
 
6. Basketbol dışında ilgilendiğiniz bir spor dalı var mıydı?

Yüzme, atletizm gibi sporun her dalıyla ilgileniyorum. Sporun her dalının ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Olimpik Anneler projesi ile de sporun pek çok branşına önümüzdeki yıllarda ilginin artacağını düşünüyorum.
 
7. Günlük olarak devam ettirdiğiniz spor aktiviteleri var mı?
Haftada 5 gün 5-6 km koşu ve ayrıca her gün de yoga yapıyorum.
 
8. Örnek aldığınız bir sporcu oldu mu?

Michael Jordan, Stefi Graf ve takımımda benden daha tecrübeli olan tüm sporcuları kendime her zaman örnek aldım.
 
9. Sporda aktif olduğunuz zamanlarda antrenman ve maçlar dışında nasıl vakit geçiriyordunuz?
               Spor dışında ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum. Bunların yanı sıra sinemaya gitmeyi, kitap okumayı, tatlı yapmayı :) ve mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorum.

10. Basketbol hayatınızdaki en büyük hedefiniz neydi?
             Basketbolda en büyük hedeflerim hep en yüksek tutardık. Şampiyon olmak. En yüksek seviyede mücadele etmek.

11. Her maçınızda sizi yalnız bırakmayan küçük taraftarlarınız hakkında ne düşünüyorsunuz? Onların sizi motive ettiğine inanıyor musunuz?

Küçük taraftarlar inanılmaz motivasyon oluyorlar, çünkü onlara iyi örnek olmaktan sorumluyuz. 

12. Takımda arkadaşlık anlamda kutuplaşmalar veya gruplaşmalar oluyor muydu?

Takım sporlara böyle bir şeyler olabiliyor. Başarılı olmak ve kazanmak için herkesin rolü önemli. Eğer bu görüşü ile yaklaşırsan, problem çözülür .:)

13. Çocuklarınızın spora ilgisi nasıl?
Üçü de spora ilgi gösteriyorlar. Büyük oğlum futbol ve basketbol ile ilgileniyor ancak kendisini futbola daha yakın hissediyor. Biz de anne baba olarak özgüven kazanması, sosyalleşmesi, ekip ruhunu kazanması için çocuğumuzu her zaman destekliyor ve örnek oluyoruz. Küçükler (ikizler) ise bütün spor aktiviteleri ile (top sporları, yüzme, bisiklet, yoga) ilgileniyor. Çocuklarınızın hangi alanda spora yeteneği ve ilgisi olduğunu keşfetmeniz ve sporu çocuğun yaşamının bir parçası haline getirmeniz gerek. Basit spor egzersizleriyle sadece spor salonunda değil, çocuğunuza her yerde spor yaptırabilirsiniz. Çocuklarınız hangi alanda kabiliyetliyse o alanda spora yönlendirmek çok önemli.  Anne ve babaların spor yapmaları için çocuklarını desteklemeleri ve çocuklara spor alışkanlığını küçüklükten kazandırmaları gerekiyor. Anne ve babalara bu gururu yaşamaları için çocuklarını spora yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Çocuğuna spor yaptıran her anne Olimpik Anne’dir.  Anne ve babalar www.olimpikanneler.com’a üye olarak olimpik harekete dâhil olup merak ettikleri tüm bilgilere buradan ulaşabilirler.

      14. Herhangi bir spor dalında ülke desteği olmadan bir yerlere gelmek mümkün mü? Yaşadığın ülkenin spora olan desteğinden memnun olma kriterleri nelerdir?
Ülke ve toplum desteği başarı için önemli bir faktör. Spora ilgi gösteren ve takip eden insanlar bize motivasyon sağlarlar. Olimpik Anneler projesi Türkiye’deki spor bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacak. Spor bilinci oluştuktan sonra tüm sporlara ve buna bağlı olarak da sporcuya yapılan desteğin öneminin artacağına olan inancım sonsuz.
 
 


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...